Zavod CCC, Zavod za medijsko umetnost in projekte družbenega raziskovanja

Novice

NEWS

Hiša na hribu v oddaji Nedeljska reportaža

Objavljeno: 10. Jun 2024


Oddaja Nedeljska reportaža na prvem programu Radia Slovenija 9. 6. 2024 je predstavila projekt Hiša na hribu. Reportažo je naredil novinar Miha Žorž.


Našo delavnico skupnostnega prta v Dolu pri Ljubljani je 31. 5. 2024 obiskal novinar prvega programa Radia Slovenija Miha Žorž. 

Za oddajo "Nedeljska reportaža" je pripravil prispevek o projektu Hiša na hribu, ki letos praznuje deseto obletnico delovanja.

Z Zvonko in Mojco iz Zavoda CCC se je pogovarjal o izvorni ideji projekta, o njegovi rasti in vpetosti v okolje, o izgradnji skupnosti preko skupnega umetniškega delovanja, o posebnostih ukvarjanja s sodobno umetniško produkcijo v tradicionalnem okolju in različnih pristopih, ki vedno znova oživljajo smisel takega delovanja.

V prispevku smo predstavili, kako potekajo naše delavnice skupnostnega prta in kako je naše delovanje prepoznal Urbanistični inštitut Republike Slovenije, ki skozi mednarodni projekt Smoties raziskuje in krepi dobre prakse ustvarjanja socialnih skupnostnih javnih prostorov.

Delavnico v Dolu pri ljubljani je organiziral Javni sklad za ljubiteljske kulturne dejavnost OI Ljubljana in okolica.

Delavnice skupnostnih prtov Hiše na hribu so del aktivnosti v okviru mednarodnega projekta Humana mesta / SMOTIES: Ustvarjalnost v majhnih in odmaknjenih krajih/ Creative works with small and remote places, ki ga v Sloveniji zastopa Urbanistični inštitut Republike Slovenije . Projekt je sofinanciran s programa Ustvarjalna Evropa Evropske unije.


Reportaži o ustvarjalnem druženju v županovi pisarni na Občini Dol pri LJubljani, ki smo ga zaključili s koncertom rezijanskih pesmi v izvedbi skupine Za srce mo, lahko prisluhnete na povezavi: 

 https://prvi.rtvslo.si/podkast/nedeljska-reportaza/96/175051781