Zavod CCC, Zavod za medijsko umetnost in projekte družbenega raziskovanja

Novice

NEWS

Hiša na hribu na Medvoškem kulturnem festivalu 2024

Objavljeno: 25. Maj 2024


Na povabilo Javnega zavoda Sotočje Medvode je tudi letos Hiša na hribu sodelovala na festivalu z dopoldanskimi delavnicami za učence osnovni šol 23. in 24. 5. 2024.


Izobraževalne in povezovalne vsebine so pomemben del našega delovanja, katerega vsebina je namenjena izgradnji in krepitvi skupnosti skozi umetniško delovanje.

Z veseljem se odzovemu povabilu, da najmlajše popeljemo v svet umetniškega ustvarjanja, jim predstavimo različne likovne tehnike in skozi skupno ustvarjanje spoznavamo svoje posebnosti, osebni izraz in povezovanje skozi iskanje skupnih značilnosti.

Na tokratnem Medvoškem kulturnem festivalu je Zvonka iz Hiše na hribu učencem predstavila grafično tehniko lesoreza, pripravo matric in tiskanje na grafični papir.
Tematsko so bili tokrat v ospredju portreti, zato so otroci s posebnim zanimanjem spoznavali in ugibali, kdo je upodobljen na posamezni matrici, potem pa so se preizkusili tudi v tisku.

Njihova dejavnost pa se z obiskom delavnice ni končala, saj smo dan za tem prejeli čudovit odziv z ene iz sodelujočih medvoških osnovnih šol:

"Zvonka, pozdravljeni. Danes smo pri likovni umetnosti "podoživljali" včerajšnji dan in izdelali lastne matrice in grafične odtise nastalih portretov.
Kaj vse zmorejo drugošolci, kajne?
Sem vam morala poslati, zagotovo vam je všeč.

Lep pozdrav, Mateja Jelen, OŠ Preska"


Ko dobiš tako lepo sporočilo, je poplačan ves trud!

Srčna hvala mladim ustvarjalcem in mentorici in hvala Javnemu zavodu Sotočje Medvode za povabilo na festival!


HIŠA NA HRIBU izvaja aktivnosti v okviru mednarodnega projekta Human Cities Humana mesta / SMOTIES: Ustvarjalnost v majhnih in odmaknjenih krajih/ Creative works with small and remote places, ki ga v Sloveniji zastopa Urbanistični inštitut Republike Slovenije .
Projekt je sofinanciran s programa Ustvarjalna Evropa Evropske unije.
 

Medvoški kulturni festival 2024 - delavnica Hiše na hribu