Zavod CCC, Zavod za medijsko umetnost in projekte družbenega raziskovanja

Novice

NEWS

TV Medvode poroča o Hiši na hribu na razstavi Vedno na voljo

Objavljeno: 08. Mar 2024


Ob 10. obletnici delovanja projekta Hiša na hribu, je ekipa TV Medvode prijazno posvetila svoj medijski prostor in čas za reportažo z razstave Vedno na voljo v ljubljanski Moderni galeriji, kjer sodelujemo.


V oddaji Novice med vodami, ki jo tedensko pripravlja Televizija Medvode, je bil na predvečer Dneva žena objavljen daljši, poglobljen prispevek o razstavi Vedno na voljo - feministične pozicije v vizualni umetnosti v Sloveniji v Moderni galeriji v Ljubljani ter o tam predstavljenem prispevku projekta HIŠA NA HRIBU s soustvarjalkama Zvonko T Simčič in Mojco Senegačnik. Tudi na ta način HIŠA NA HRIBU že deseto leto dokazuje svojo aktualnost, vpetost v strokovno umetniško okolje in je tudi s povabilom na to razstavo lahko priznana kot velik promotor sodobnega kulturnega dogajanja v Občina Medvode.

Na naši predstavitvi na razstavi Vedno na voljo je tokrat vizualno posebej izpostavljen projekt skupnostnih prtov, ki se je še posebej utrdil in opolnomočil skozi sodelovanju v mednarodnem projektu Smoties, ki ga v Sloveniji izvaja Urbanistični inštitut republike Slovenije. Projekt Smoties raziskuje in pomaga razvijati dobre prakse, ki v odročnih krajih pomembno sooblikujejo skupnost oz. javne prostore.

Lepo vabljene in vabljeni k ogledu - prispevek o razstavi se prične na 36.40 minut: https://youtu.be/2LGqxYaDk2A?si=kY7zx41JP6i9nfkZ&t=2205


Ekipi TV Medvode se iskreno zahvaljujemo za pozornost in medijski prostor in čas!

Moderna galerija in Hiša na hribu, snemanje TV Medvode