Zavod CCC, Zavod za medijsko umetnost in projekte družbenega raziskovanja

Novice

NEWS

SKUPAJ V POLHOGRAJCIH 2023, razstava skupnostnih prtov

Objavljeno: 29. Avg 2023


V zvoniku in v cerkvi sv. Marjete v Žlebah smo 18. 8. 2023 odprli razstavo SKUPAJ V POLHOGRAJCIH, skupnostni prti v projektu Smoties.


Prti so nastajali v skupnostnih ustvarjalnih delavnicah v projektu Human Cities - Smoties, ki v Polhograjcih poteka od lanskega leta, raziskuje socialne javne prostore in spodbuja delovanje skupnosti tudi skozi umetnost in ustvarjalnost. Razstavo v zvoniku in v cerkvi sv. Marjete je na ogled do 24. 9. 2023, vsak petek, soboto in nedeljo med 14. in 19. uro. Dobrodošli!

"Projekt se osredotoča na vzpostavljanje sodobnih oblik javnih prostorov v odmaknjenih krajih, s poudarkom na povezovanju skupnosti skozi kulturo in umetnost. Delavnice skupnostnih prtov so bile ena od ključnih aktivnosti projekta, saj so v sodelovanju z lokalnimi umetniki združevale prebivalce in obiskovalce odmaknjenih krajev za skupno mizo. Ustvarjanje prtov je krepilo vezi in spodbujalo razmislek o potrebah majhnih krajev v današnjem času. Razstava skupnostnih prtov predstavlja pomemben mejnik projekta, saj izpostavlja unikatnost vsakega prta in njihov pomen za lokalno kulturo. Obiskovalci bodo imeli priložnost spoznati različne prte, njihove zgodbe ter druge inovativne pristope k vzpostavljanju javnega prostora v odmaknjenih krajih. Vabljeni na to pristno razstavo, kjer se prepletata umetnost in skupnost. Pridružite se nam in doživite čarobnost ustvarjanja, ki bogati odmaknjene kraje z vključujočimi javnimi prostori!" nam sporočajo organizatorji.

Projekt organizira Urbanistični inštitut Republike Slovenije, postavitev in zasnova razstave je delo kolektiva HIŠA NA HRIBU. Podpora pri izvedbi delavnic in razstave: Župnija Preska, Domačija Pr' Lenart, Visit Medvode - Občina Medvode

Skupaj v Polhograjcih 2023, razstava skupnostnih prtov